Jobsøgning for 60+

Det kan være svært at komme ind på arbejdsmarkedet igen, når du er over 60. Det er dog slet ikke umuligt, og ligesom for alle andre gælder det om at holde motivationen og blive i kampen.

Måske skal du revurdere dit CV. Der kan være ting, som ikke er relevante mere, så sørg for at tilpasse fortællingen om dig selv til det nuværende arbejdsmarked.

Livslang læring – opdatér dine kompetencer

Selvom du har en lang karriere bag dig, er det en god idé at blive ved med at udvikle dine kompetencer. Det sender et godt signal til kommende arbejdsgivere, at du ikke blot hviler på fortidens erfaringer og resultater, hvis de allerede i dit CV kan se, at du har fulgt med tiden.

Så kast dig endelig ud i nye kurser og andet, der kan give dig en tidssvarende profil.

Bevar roen

Statistikkerne viser, at ledighedslængden gennemsnitligt er lidt længere for jobsøgere over 60. Men mange ledige finder gode job selv efter lang tids ledighed. Derfor er det vigtigt, at du fortsætter med at gøre en indsats.

Det er de færreste (uanset alder), der er så heldige at få et nyt job efter tre eller fire ansøgninger. Jobmarkedet er ikke lukket for dig, blot fordi du har rundet de 60, men du skal muligvis gøre en ekstra indsats for at sælge dine særlige kompetencer.

Tilbage til oversigt