Læg en strategi for din jobsøgning

Struktur i hverdagen og en plan med din jobsøgning er gode grundsten, der kan hjælpe dig til at holde motivationen, når du søger job.

Gør op med dig selv, hvad du gerne vil arbejde med. Tænk over dine styrker, kompetencer og passion. Og vær realistisk, så du ikke skyder langt over målet. Måske skal du ikke kun gå efter drømmejobbet men også søge job, der giver dig nogle erfaringer, som ruster dig til næste skridt i karrieren.

Den type overvejelser gør strategien større end blot jagten på dit næste job.

Få struktur i din jobsøgning

Det er vigtigt, at du holder motivationen. Så tænk på jobsøgning som et arbejde. Du kan for eksempel lave planer for hver uge, så du ved, hvad der skal ske. Det kunne være, at søge tre nye job, udbygge din LinkedIn-profil og spise frokost med en gammel kollega.

Du kan også deltage i gå-hjem-møder, workshops eller konferencer i din faglige organisation eller i Akademikernes A-kasse. Mange får ny energi og inspiration i de input, de får udefra.

Hør podcasten: Få struktur på din dag

Hvordan skaber man struktur på sin dag, så man undgår at tabe motivationen i processen frem mod jobbet? Hør podcasten

Hold humøret oppe

Det er almindeligt at lægge en del af dig selv, når du sender en ansøgning – og at drømmen brister en smule, hvis du ikke får jobbet.

Forsøg så vidt muligt at holde afslagene fra livet. Vær bevidst om, hvor du henter din energi, husk at dyrke motion, få masser af frisk luft, og husk at tælle dine store og små succeser.

Du må også gerne revurdere din strategi, hvis du ikke oplever, den virker. Vær ikke for stolt til at bede om hjælp og input fra andre. Vi i Akademikernes A-kasse står altid klar til at hjælpe.

Vi du gerne have mere inspiration til din jobsøgning, kan du deltage i en af vores workshops.

Tilbage til oversigt