Du har 14 dages frist efter eksamen

Du skal give os besked om, at du er nyuddannet, senest 14 dage efter, du har fået din sidste karakter.

Den dag, du har forsvaret din afsluttende opgave eller modtaget den afsluttende karakter, bliver du formelt nyuddannet. Fra denne dato har du 14 dage til at oplyse os om, at du er nyuddannet. Det skal du gøre, uanset om du er nyt medlem eller har været gratis studiemedlem i mindst et år.

Er du allerede studiemedlem af Akademikernes A-kasse og har været det i mindst et år, skal du udfylde blanketten Skift medlemsstatus fra studerende til nyuddannet. Så er du sikret dagpenge fra din første ledighedsdag. Du kan altså få en ekstra måneds dagpenge på op til 15.648 kr., hvis du skulle stå uden job efter endt uddannelse.

Er du ikke medlem af Akademikernes A-kasse, skal du melde dig ind som nyuddannet. Når du at melde dig ind inden 14-dagesfristen, kan du få dagpenge efter 1 måneds ledighed. Du går altså glip af første måneds dagpenge på op til 15.648 kr. som du ville have fået, hvis du havde været medlem i mindst et år inden endt studie.  

Det er ikke nok at skifte medlemsstatus eller blive medlem for at få dagpenge, hvis du er ledig som nyuddannet. Her skal du også melde dig ledig på jobnet.dk og udfylde en ledighedserklæring (ansøgning om dagpenge på Mit AKA. Læs mere om, hvordan du som nyuddannet søger dagpenge. 

 

Tidslinje for dig, der har været studiemedlem

Tidslinje Studiemedlem

 

Tidslinje for dig, der ikke har været studiemedlem

Tidslinje Nyuddannet

Hvis du glemmer 14-dagesfristen

Hvis du ikke oplyser os om, at du er nyuddannet inden for de 2 uger efter afsluttet uddannelse, kan du først modtage dagpenge, når du har været medlem af a-kassen i 1 år og haft en indkomst på mindst 238.512 kr. (2020) inden for de sidste tre år - det såkaldte indkomstkrav. Du kan max medregne 19.876 kr. pr. måned (2020). Arbejdet skal være udført, mens du er medlem af en a-kasse.

Hvis du ikke har oplyst os om, at du er nyuddannet inden for de 14-dagesfristen, kan du i visse situationer alligevel blive godkendt til at modtage dagpenge. Ring til os på 3395 0395 for at høre om dine muligheder.