Du har 14 dages frist efter eksamen

Du skal give os besked om, at du er nyuddannet, senest 14 dage efter din sidste eksamen.

Den dag, du har forsvaret din afsluttende opgave eller modtaget den afsluttende karakter, bliver du formelt nyuddannet. Fra denne dato har du 14 dage til at oplyse os om, at du er nyuddannet. Det skal du gøre, uanset om du er nyt medlem eller har været gratis studiemedlem i mindst et år.

Er du allerede medlem af Akademikernes A-kasse, skal du udfylde blanketten Skift medlemskab fra studerende til nyuddannet. Så er du sikret dagpenge fra din første ledighedsdag.

Er du ikke medlem af Akademikernes A-kasse, skal du melde dig ind som nyuddannet. Når du at melde dig ind inden 14-dages-fristen, kan du få dagpenge allerede efter 1 måneds ledighed.

Hvis du glemmer 14-dagesfristen

Hvis du ikke oplyser os om, at du er nyuddannet inden for de 2 uger efter afsluttet uddannelse, kan du først modtage dagpenge, når du har været medlem af a-kassen i 1 år og haft en indkomst på mindst 228.348 kr. (2018) inden for de sidste tre år, det såkaldte indkomstkrav. Du kan max medregne 19.029 kr. pr. måned (2018). Arbejdet skal være udført, mens du er medlem af en a-kasse.

Hvis du ikke har oplyst os om, at du er nyuddannet inden for de 14 dages frist, kan du i visse situationer alligevel blive godkendt til at modtage dagpenge. Ring til os på 3395 0395 for at høre om dine muligheder.