Du er ny på studiet

Det er både spændende og hårdt at starte på et studie. Den første tid er fyldt med nye indtryk. Men kommer du skævt fra start, og føler du dig isoleret og alene, er der en risiko for, at du falder fra uddannelsen. Heldigvis er der råd at hente her.

App kan hjælpe

Fx gør appen Hellow det mindre grænseoverskridende at henvende sig til nye mennesker. Skaberen bag havde selv en hård start på studielivet, og han vil nu hjælpe andre med at komme bedre fra land.

Hellow app

Yonas Alizadeh flyttede med sin kæreste til en ny by for at studere. Efter noget tid gik de fra hinanden, og her gik det op for Yonas, at han havde glemt at få venner på studiet. Og det er et problem. Flere undersøgelser peger nemlig på, at det sociale er afgørende for, at du trives på – og holder ved – din uddannelse.

Oplevelsen fik Yonas til at udtænke og udvikle en app, som kan hjælpe dig med at få nye venner. Appen hedder Hellow, og den gør det nemmere at komme i kontakt med andre, der også søger nye forbindelser.

”Studiestarten kan være kaotisk og overvældende. Der er mange arrangementer at vælge i mellem, og hvad gør man, hvis man ikke ved, hvem man skal til fx studiestartsfesten med? Her kan Hellow hjælpe, ved at man kan søge nogen i området, der også overvejer at tage med, og man kan så deltage sammen,” siger han.

Læs hele artiklen.

Vis din skrøbelighed

Katja Welner har læst spansk sprog og kultur samt etnologi. Hun kan godt genkende problemerne med ensomhed fra hendes studietid.

Ensom på studiet

Hun mener, at det er vigtigt, at man vover sig ud af sin komfortzone for at skabe nye relationer.

”Jeg vil opfordre alle til at turde vise deres skrøbelighed. Jeg ved godt, at det er noget af det sværeste, men det åbner op. Det kan forbinde mennesker. Man behøver ikke starte med hele sin sørgelige historie, men bare sige: ’Jeg føler mig lidt alene. Hvor tager I egentlig hen efter vores 3 timer på uni?’,” siger hun.

Læs hele artiklen.