Jobsamtalen

Forbered dig grundigt på jobsamtalen, og gå hele vejen. Ved jobsamtalen skal begge parter mærke efter, om I er et godt match.

Det første indtryk er afgørende. Få styr på nerverne, så du roligt og smilende kan hilse på alle samtalens deltagere og komme godt fra start.

Du finder den største tryghed i at være godt forberedt. Så sørg for at have din elevatortale klar – det vil sige, øv dig på, hvordan du helt kort vil præsentere dig selv i relation til jobbet.

Forbered dig på jobsamtalen

Brug jobopslaget aktivt. Læs det omhyggeligt igennem, og overvej, hvad du vil sige, hvis I kommer ind på enkelte opgaver, udfordringer og kompetencer.

Du kan med fordel bruge lidt tid på virksomhedens hjemmeside. De fleste HR-medarbejdere og ledere vil nemlig blive dybt imponerede over, at du er i stand til at inddrage ting som virksomhedens vision og værdier i samtalen.

Få dig selv med

Du er naturligvis ivrig for at vise, at du har de faglige kompetencer til at bestride jobbet. Men pas på, du ikke kommer til at fremstå for ensporet. Virksomheder ansætter hele mennesker, og du bør derfor forberede dig på spørgsmål om dit privatliv.

Så vær klar på at fortælle om dine børn, interesser, rejser eller andet, du føler er med til at give et godt billede af dig som person.

På vej ud fra jobsamtalen

Nogle mener, at du viser engagement ved at have forberedt afsluttende spørgsmål til HR og lederen. Men pas på det ikke bliver for påtaget.

Overvej i stedet, om du bør følge op med en kort e-mail. Her kan du sige tak for sidst, vise din motivation for jobbet og eventuelt komme ind på et par af de ting, I ikke nåede under samtalen. 

Tag din JobCoach med i lommen

  • Karrierepodcast
  • Planlæg din jobsøgning
  • Se dig selv til jobsamtale  
  • Personprofil-test 

 

app store  google play