Jobsøgningsstrategi

Struktur i hverdagen og en plan med din jobsøgning er gode grundsten, der kan hjælpe dig til at holde motivationen, når du søger job.

Gør op med dig selv, hvad du gerne vil arbejde med. Tænk over dine styrker, kompetencer og passion. Og vær realistisk, så du ikke skyder langt over målet. Måske skal du nu og her søge et job, der giver dig nogle erfaringer, som ruster dig til næste skridt i karrieren.

Den type overvejelser gør strategien større end blot jagten på dit næste job.

Få struktur i din jobsøgning

Det er vigtigt, at du holder motivationen. Så tænk på jobsøgning som et arbejde. Du kan for eksempel lave planer for hver uge, så du ved, hvad der skal ske. Det kunne være, at søge tre nye job, opjustere din LinkedIn-profil og spise frokost med en gammel kollega. 

Du kan også deltage i gå-hjem-møder, workshops eller konferencer i din faglige organisation eller i Akademikernes A-kasse, og mange tanker ny energi og inspiration i de input, de får udefra.

Hold humøret oppe

Det er almindeligt at lægge en bid af dig selv, når du sender en ansøgning – og at drømmen brister en smule, hvis du ikke får jobbet.

Forsøg så vidt muligt at holde afslagene fra livet. Vid, hvor du henter din energi, husk at dyrke motion, få masser af frisk luft, og husk at tælle dine store og små succeser.

Du må også gerne revurdere din strategi, hvis du ikke føler, den virker. Vær ikke for stolt til at bede om hjælp og input fra andre. Vi i Akademikernes A-kasse står altid klar til at hjælpe.

Vi du gerne have mere inspiration til din jobsøgning, kan du deltage i en af vores workshops.

Tag vores test og find din personprofil

På vores hjemmeside kan du tage en test og lære din personlighedsprofil at kende. Testen er baseret på teorier af Dr. William Moulton Marston fra USA. Han har studeret, hvad der sker mentalt, følelsesmæssigt og fysisk i det menneskelige samspil med omgivelserne.

På baggrund af disse studier om folks reaktioner opridser Marston 4 grundlæggende egenskaber – og personlighedstyper: Dominans, Indflydelse, Stabilitet og Tilpasningsdygtighed.

Tag testen og bliv klogere på dig selv.

Hent JobCoach og skab struktur i din jobsøgning

I vores JobCoach-app får du konkrete redskaber, så du udvikler dig, skaber fremdrift og får succes med din jobsøgning.

I app'en har vi samlet efterprøvede redskaber til jobsøgning, og du kan via din telefon finde øvelser, råd og vejledning, der bringer dig nærmere drømmejobbet.

Få en personlig coach i lommen

Formålet er at hjælpe dig til at finde fokus, motivation og øve dig i de forskellige discipliner inden for jobsøgning. App’en indeholder desuden en gratis personlighedstest, hvor du kan blive bevidst om dine kompetencer, ønsker, styrker og svagheder.  Læs mere om og download JobCoach.

 

Læs Djøfs jobsøgningsguide til nyuddannede

Djøf har samlet en god og inspirerende guide til, hvordan du som nyuddannet får gang i jobsøgningen og i karrieren.

Læs guiden på mitfoerstejob.dk.

Jobsøgning for 50+

Det kan være svært at komme ind på arbejdsmarkedet igen, når du er over 50. Det er dog slet ikke umuligt, og ligesom for alle andre gælder det om at holde motivationen og blive i kampen.

Måske skal du revurdere dit CV. Der kan være ting, som ikke er relevante mere, så sørg for at tilpasse fortællingen om dig selv til det nuværende arbejdsmarked.

Livslang læring – opdater dine kompetencer

Selvom du har en lang karriere bag dig, er det en god idé at blive ved med at udvikle dine kompetencer. Det sender et godt signal til kommende arbejdsgivere, at du ikke blot hviler på fortidens erfaringer og resultater, hvis de allerede i dit CV kan se, at du har fulgt med tiden.

Så kast dig endelig ud i nye kurser og andet, der kan give dig en tidssvarende profil.

Bevar roen

Statistikkerne viser, at ledighedslængden gennemsnitligt er lidt længere for jobsøgere over 50. Men mange ledige finder gode job, selv efter lang tids ledighed. Derfor er det vigtigt, at du fortsætter med at gøre en indsats.

Det er de færreste (uanset alder), der er så heldige at få et nyt job efter tre eller fire ansøgninger. Jobmarkedet er ikke lukket for dig, blot fordi du har rundet de 50, men du skal muligvis gøre en ekstra indsats for at sælge dine særlige kompetencer.

Tag din JobCoach med i lommen

  • Karrierepodcast
  • Planlæg din jobsøgning
  • Se dig selv til jobsamtale  
  • Personprofil-test 

 

app store  google play