Snart nyuddannet? Husk a-kassen

Som nyuddannet er det vigtigt, at du får meldt dig ind i en a-kasse senest 14 dage efter, du får din sidste karakter på studiet. Så har du garanteret dig selv over 200.000 kr.

Husk 14-dagesfristen

Husk at meld dig ind i a-kassen som nyuddannet senest 14 dage efter, du kender eller modtager din sidste karakter fra studiet. På den måde sikrer du dig selv 13.644 kr. pr. måned (15.648 kr. som forsørger), hvis du ikke får et job med det samme efter endt studie. Som medlem af a-kassen er du også sikret økonomisk, hvis du skulle miste dit job engang i fremtiden.

Meld dig ind som nyuddannet nu - det tager kun 2 minutter.

Hvis du glemmer 14-dagesfristen

Hvis du overskrider den magiske 14-dages frist, mister du retten til dagpenge i minimum et år. Dvs. når du ikke at melde dig ind i en a-kasse inden 14 dage efter afsluttet uddannelse, kan du først modtage dagpenge, når du har været medlem af en a-kasse i min. et år og har haft en indkomst på mindst 238.512 kr. inden for de sidste tre år.

6 grunde til at vælge Akademikernes A-kasse

1. Vi sikrer dig økonomisk

I tilfælde af at du bliver ledig, har du et økonomisk sikkerhedsnet, der kan sikre dig en fast indkomst i op til 2 år.

2. Danmarks bedste pris

Vi er landets billigste a-kasse for akademikere til kun 444 kr. per måned. Se sammenligningtabel.

3. Vi kender dig, din faglighed og din situation

Vi garanterer, at du får en a-kasse, der er dedikeret til dig som akademiker. Vores konsulenter er eksperter i netop dit fagområde. Som medlem kan du forvente kvalificeret jobrådgivning og individuel sparring tilpasset din situation.

4. Som medlem kommer du hurtigere i job

Vi er specialister i at få akademikere i arbejde. Over halvdelen af vores medlemmer, der rammes af ledighed, er i arbejde igen inden 3 måneder. Du får hjælp til karrieren og gratis adgang til workshops, kurser og arrangementer.

5. Høj medlemstilfredshed 

Vi scorer højt på tilfredshed blandt vores medlemmer. Et område vi dagligt har fokus på. På Trustpilot har vi gjort os fortjent til en 5-stjernet-profil, og vi ligger som én af de bedste a-kasser i branchen.

6. Bliv en del af fællesskabet

270.000 højtuddannede er allerede medlemmer - bliv en del af fælleskabet i Danmarks største a-kasse for akademikere. Vi sætter nye standarder for, hvordan en a-kasse hjælper sine ledige medlemmer i arbejde.

Spørgsmål?

Har du flere spørgsmål om det at være nyuddannet? Læs mere her.

Har du spørgsmål, er du altid velkommen til at kontakte os på telefon 33 95 03 95 eller på mail kontakt@aka.dk. Vi glæder os til at hjælpe dig.