Få en god studiestart: 7 gode råd fra dine medstuderende

Vi har spurgt studerende fra ældre årgange om, hvad deres bedste råd er til dig, der er ny studerende - både i forhold til trivsel, det faglige og det sociale i studielivet.

Som studerende kan du blive gratis studiemedlem af Akademikernes A-kasse.

 

Ida Voss Winther, Informationsvidenskab og kulturformidling, KU, kandidatstuderende

Vær ikke bange for at tage forkerte valg og bump på vejen. De giver også erfaring, du senere kan bruge konstruktivt.

 

Marius Gram, HA Almen, CBS, 7. semester

Dyrk ikke kun de høje karakterer, men husk også det sociale og netværket på studiet. Det giver også gevinst i jobsøgningen senere.

 

Line Rasmussen, Service Management, CBS, nyuddannet

Det er ikke kun studiebøgerne, der giver faglig ballast i studietiden.  Jeg ville ønske, at jeg havde engageret mig mere i studieorganisationerne noget tidligere.

 

Markus Konner, Naturressourcer, Københavns Universitet, 7. semester

Jeg fik meget mere ud af studiet, da jeg huskede at nyde og ikke kun tænkte på eksamenskarakteren.

 

Ny på studiet

Det er både spændende og hårdt at starte på et studie. Den første tid er fyldt med nye indtryk. Skriv dig op i dag og få et nyhedsbrev direkte i indbakken med inspiration til, hvordan du kommer godt igennem studielivet.

 

Liv Andersen, Spatial design, KADK 9. semester

Søg nyt perspektiv, når du sidder fast med din opgave eller projekt. Gør noget aktivt og find ud af, hvad virker for dig, så du kommer videre.

 

Martha O’Reilly, Accounting, Strategy and Control, CBS, 3. Semester

Find ud af, hvad der er din bedste læringsmetode. Det, der virker for andre, er ikke nødvendigvis det, der er bedst for dig.

 

Zahra Saleem, Produktionsingeniør, DTU, 7. semester 

Skab balance mellem studie og fritid. Som ny studerende kan man meget hurtigt tro, man skal nå det hele.

 

Lad ikke karakterene definere dig

Line Rasmusen er i gang med at skrive speciale. Hendes bedste råd er, at du skal passe på med egne og andres forventninger, og sørg for at være studerende på din egen måde. "Min frygt var, at man ikke kan de samme ting uden gode karakterer, men jeg har erfaret, at livet ikke stopper bare fordi, man er en 7-tals-pige", fortæller hun.

Læs hele artiklen.

Frivilligt arbejde kan være vejen til jobbet

Mange studerende supplerer studiet og cv'et med et relevant studiejob, men det er ikke alle det lykkedes for. Heldigvis er der råd at hente. Ida kunne ikke finde et studiejob og blev frivillig i stedet. Det viste sig, at blive den direkte vej til en fast stilling efter hun blev færdiguddannet.  

Læs hele artiklen.

Leder du efter et studiejob?

Vi har ledige studiejob på vores Jobportal til dig, der søger erhvervserfaring og afveksling fra studiet. Hos Akademikernes A-kasse har vi Business Relation Managers ansat til at opsøge virksomheder i hele landet for blandt andet at finde relevante studiejobs.