Sundhedsforsikring

Som medlem af Akademikernes A-kasse er du dækket af en sundhedsforsikring (AKA Sundhed). Ordningen gælder ledige medlemmer de første 12 måneder af ledighedsperioden, og vi er stolte af at kunne tilbyde vores medlemmer denne service.

AKA Sundhed

Vi har indgået en yderst fordelagtig aftale om en sundhedsforsikring, som stiller ledige medlemmer lige så godt som mange beskæftigede.  Ordningen betyder helt konkret, at du i tilfælde af ledighed vil kunne gøre brug af sundhedsforsikringen via Dansk Sundhedssikring i det første år af din ledighed.

Alle medlemmer er automatisk tilmeldt sundhedsforsikringen, så ønsker du at være med i ordningen, skal du ikke foretage dig noget. Du kan til hver en tid til- eller afmelde dig ordningen via mit AKA.

Intro: Unik sundhedsforsikring for ledige

Som ledig er der en større risiko for at blive ramt af stress og anden sygdom. Vi har derfor sørget for, at du som ledig har adgang til en sundhedsforsikring i hele det første år af ledighedsperioden. Det stiller vores ledige medlemmer lige så godt som mange beskæftigede, og det kan i sidste ende gøre en afgørende forskel i bestræbelserne på at komme tilbage på arbejdsmarkedet. Læs betingelser, og anmeld skader her.

Alle medlemmer af Akademikernes A-kasse indgår i forsikringen. For at introducere ordningen får du resten af 2019 gratis, og du vil som ledig kunne gøre brug af forsikringen fra 1. oktober 2019.

Fra 1. januar 2020 betaler du 20 kroner i kvartalet eller 6,66 kroner om måneden for ordningen, hvilket er en meget lav pris for dækning af undersøgelser og behandling. Beløbet bliver opkrævet sammen med kontingentet, og du kan til enhver tid afmelde dig sundhedsforsikringen.

Skadeanmeldelse og spørgsmål

Vil du anmelde en skade / sygdom skal du kontakte Dansk Sundhedssikring, som tager sig af anmeldelser og henviser til behandling og undersøgelser.  Du kan læse forsikringsbetingelserne her.

Anmeld en skade / sygdom

Kontakt Dansk Sundhedssikring på tlf.: 7020 6121 eller sundhedsteam@ds-sundhed.dk.

Spørgsmål til betingelser / kundeservice

Ved alle spørgsmål, der ikke har med selve brugen af forsikringen at gøre, kan du kontakte Marsh & McLennan Agency A/S på tlf. 4595 4685 eller aka@mmc.com.

Forsikringsbetingelser

Du kan finde forsikringsbetingelserne her.

FAQ

Kan jeg få dækket netop den skade eller sygdom, jeg er ramt af?

Du kan læse forsikringsbetingelserne her eller kontakte Dansk Sundhedssikring, som står for ordningen.

Jeg har allerede en sundhedsforsikring, så hvorfor skal jeg betale til denne?

Du er måske dækket via dit nuværende arbejde, men sådanne forsikringer ophører ofte ved ledighed. 

Hvad koster ordningen?

Alle medlemmer af Akademikernes A-kasse indgår i forsikringen. For at introducere ordningen får du resten af 2019 gratis, og du vil som ledig kunne gøre brug af forsikringen fra 1. oktober 2019. Fra 1. januar 2020 betaler du 20 kroner i kvartalet eller 6,66 kroner om måneden for ordningen, hvilket er en meget lav pris for dækning af undersøgelser og behandling. Beløbet bliver opkrævet sammen med kontingentet., og du kan til enhver tid afmelde dig sundhedsforsikringen.

Modtager I data om mine helbredsoplysninger?

Nej, vi får som a-kasse ingen data om dine helbredsoplysninger fra Dansk Sundhedssikring. Alt behandles fortroligt og direkte mellem dig og Dansk Sundhedssikring Hvordan udveksler i data med forsikringsselskabet?  Vi sender dagligt en fil til Dansk Sundhedssikring med de ledige, der kan bruge ordningen. Vi får ingen data tilbage om, hvem der har brugt ordningen og til hvad. Vi får kun anonymiserede data retur.

Er forsikringen fradragsberettiget?  

Ordningen er ikke fradragsberettiget.

Har I oprettet sundhedsforsikring for alle uden den enkeltes accept? 

Det var ikke muligt at få ordningen til den meget fordelagtige pris uden at tilmelde alle medlemmer. Prisen er betinget af, at gruppen af forsikrede var tilstrækkelig stor. Vi har i den forbindelse valgt at introducere ordningen ved at dække udgifterne og gøre forsikringen gratis de sidste 3 måneder af 2019. Du kan altid framelde dig på mit AKA.

Til/afmelding

Du kan til hver en tid til- eller afmelde dig ordningen via mit AKA.

Alle medlemmer er automatisk tilmeldt sundhedsforsikringen, så ønsker du at være med i ordningen, skal du ikke foretage dig noget. 

Ønsker du at afmelde dig forsikringen, kan du gøre det via linket herover. Men husk, at du blot betaler 20 kroner i kvartalet eller 6,66 kroner om måneden for ordningen, hvilket er en meget lav pris for dækning af undersøgelser og behandling.