18. aug 2020

Hold ferie med feriedagpenge senest 31. august

Til september træder den nye ferielov i gang, og derfor er vi nu i gang med et såkaldt mini-ferieår, som slutter 31. august. Det har betydning, hvis du har optjent feriedagpenge til perioden 1. maj til 31. august 2020.

Du skal holde dine feriedage med feriedagpenge for mini-feriåret (1. maj - 31. august 2020) senest 31. august, da man ikke kan overføre feriedagpenge fra ét ferie til det næste. 

Samtidig skal du også huske at bruge ferie, som du har optjent på baggrund af arbejde, før du kan søge om feriedagpenge. Hvis du automatisk får overflyttet feriedagene fra din arbejdsgiver til næste ferieår, kan du ikke få feriedagpenge. 

Du søger om feriedagpenge ved at udfylde Ansøgning om feriedagpenge på Mit AKA. Du har dog helt indtil 31. maj 2021 til at søge om om feriedagpengen. Du kan godt få pengene efterbetalt, sålænge du har holdt ferien inden 31. august 2020.

Kend reglerne for ferieforskud fra Lønmodtagernes Feriemidler

Hører du til dem, der får udbetalt ferieforskud fra Lønmodtagernes Feriemidler, skal du være opmærksom på, at det kan have betydning for dine feriedagpenge. Læs mere om ferieforskud og se nogle forskellige eksempler, og er du fortsat i tvivl om reglernes betydning for din situation, er du selvfølgelig velkommen til at ringe eller skrive til os.