23. jun 2020

Huskeliste til sommerferien

Det er nogle frister og datoer, som man skal kende, når man som ledig planlægger sin sommerferie. Derfor har vi lavet en lille huskeliste.

Meld ferie på jobnet.dk senest 14 dage før ferien

Når du holder ferie, skal du gerne kunne holde helt fri – også fra at være aktivt jobsøgende og komme til samtaler på jobcenteret eller hos os. Det sikrer du ved at melde ferie på jobnet.dk senest 14 dage før ferien.  

Er du i virksomhedspraktik eller aktivering, er det vigtigt, at du aftaler ferie med dit jobcenter, inden du melder ferie på jobnet.dk. Er du i job med løntilskud, skal du følge ferielovens regler.  

Hold dine feriedage med feriedagpenge senest 31. august 2020

Til september træder den nye ferielov i gang, og derfor er vi nu i gang med et såkaldt mini-ferieår, som slutter 31. august. Det har betydning for dig, hvis du har optjent feriedagpenge til perioden 1. maj til 31. august 2020. Man kan nemlig ikke overføre feriedagpenge fra ét ferie til det næste, derfor skal du holde din ferie senest 31. august, hvis du vil have feriedagpengene.

Samtidig skal du også huske at bruge ferie, som du har optjent på baggrund af arbejde, før du kan søge om feriedagpenge. Hvis du automatisk får overflyttet feriedagene fra din arbejdsgiver til næste ferieår, kan du ikke få feriedagpenge. 

Du søger om feriedagpenge ved at udfylde Ansøgning om feriedagpenge på Mit AKA.

Kend reglerne for ferieforskud fra Lønmodtagernes Feriemidler

Hører du til dem, der får udbetalt ferieforskud fra Lønmodtagernes Feriemidler, skal du være opmærksom på, at det kan have betydning for dine feriedagpenge. Læs mere om ferieforskud og se nogle forskellige eksempler, og er du fortsat i tvivl om reglernes betydning for din situation, er du selvfølgelig velkommen til at ringe eller skrive til os.