7. jun 2021

Undgå telefonkø: Læs her, før du ringer til os

Mange medlemmer ringer til os netop nu, og det kan give ventetid på telefonerne. Derfor har vi samlet de mest almindelige spørgsmål og svar her, så du kan undgå køen.

Lige nu får vi mange opkald på grund af, at mange studerende er ved at afslutte deres uddannelser og ganske forståeligt vil have styr på alt det med a-kassen. Du kan dog med fordel læse her, før du griber telefonen, da det i høj grad er netop disse 4 ting, I spørger om.

1) Har I modtaget blanketten/formularen, jeg har udfyldt, og er alt som det skal være?

Mange ringer ind til os for at sikre sig, at vi har modtaget de blanketter, som de har udfyldt på hjemmesiden. Du kan dog altid selv se, om vi har modtaget din blanket, når du er logget ind på Mit AKA og klikker dig ind på siden Indsendte blanketter (se skærmbillede herunder). Kan du se blanketten her, så har vi modtaget den, og vi skal nok kontakte dig, hvis vi har spørgsmål eller mangler oplysninger.

2) Hvilken dato er jeg officielt færdiguddannet, og hvordan melder jeg det ind til a-kassen?

Er du studiemedlem og bliver færdig med din uddannelse, skal du huske at skifte medlemsstatus fra studerende til nyuddannet senest 14 dage efter din sidste eksamen. Det gælder også, selvom du har et job på hånden. 14-dages-reglen er vigtig at huske, og uret tikker fra din sidste eksamen. Læs mere her.

3) Hvad skal jeg gøre i forhold til mit studiejob, når jeg bliver færdiguddannet?

Det kan være en god idé at holde fast i dit studiejob, efter du er nyuddannet. Er du medlem af a-kassen, kan du få suppleret din løn med dagpenge. Hvis du vil have dagpenge på fuld tid, skal du have sagt dit job op og være fratrådt din stilling, inden du færdiggør din uddannelse. Du kan læse mere her.

4) Jeg er snart nyuddannet og vil søge om dagpenge, men skal starte et fuldtidsarbejde inden for kort tid

Du kan søge om dagpenge, fra du er nyuddannet, og indtil du skal påbegynde dit fuldtidsarbejde. Det er vigtig, at du kontakter dit lokale jobcenter for at blive omfattet af, hvad man kalder for mindre Intensiv Indsats. Du kan læse mere her, hvad dette betyder for dig i de sidste 6 uger af perioden med dagpenge.

Vi håber, at dette kan hjælpe dig, så du ikke behøver spilde din tid i telefonkøen.

God sommer.