Du vil starte virksomhed

Vil du være selvstændig, kan du have selvstændig virksomhed på fuld tid eller i din fritid. Din status som selvstændig kan påvirke din ret til dagpenge.

Overvejer du at starte din egen virksomhed, er der to muligheder for det: selvstændig på fuld tid eller selvstændig som bibeskæftigelse.

Ønsker du at leve af de indtægter, du tjener gennem din virksomhed, kan du ikke samtidig modtage dagpenge. Der gælder andre regler, hvis du driver din virksomhed som bibeskæftigelse, dvs. i din fritid.

Du er velkommen til at tage en snak med os, inden du tager beslutningen om at blive selvstændig. Vi kan vejlede dig i reglerne om, hvornår og hvordan du evt. kan modtage dagpenge. Se også de forskellige definitioner på selvstændig virksomhed.

Når du starter virksomhed

Når du har besluttet dig for at tage springet og starte op som selvstændig på fuld tid, skal du:

  • afmelde dig som ledig på jobnet.dk
  • give os besked om, at du nu er selvstændig 

 

Det er en fordel for dig at starte virksomheden op den 1. i en måned, du bruger nemlig af din ret til supplerende dagpenge i hele den måned, hvor du starter virksomheden op. 

Er du i tvivl om, hvordan du tager næste skridt med din virksomhed, er dit regionale erhvervshus et godt sted at begynde. Du kan finde det herunder.

Erhvervshuse:

 

Desuden kan du finde meget relevant info på virksomhedsguiden.dk.

Kom med i vores startup-fællesskab

Er du medlem hos os, kan du søge om en gratis kontorplads i vores eget iværksætterfællesskab, Startup. Kontorfællesskabet ligger oven på vores hovedkontor i midten af København. Her kan du for en periode have din daglige gang og drage nytte af de rammer og tilbud, vi har til vores medlemmer.