Cases

Overvejer du at springe ud som iværksætter? Det er kun din fantasi og en knivskarp forretningside, der sætter grænserne. Læs om tidligere startuppers iværksætterideér og find inspiration i deres succeshistorier.

Bliv inspireret til dit startup

Læs rapport om Startup (udg. 2019)


Wholi: Snackbarer af insekter

Tre unge iværksætter har succes med snackbarer, der udover chokolade indeholder helt op til 60 fårekyllinger. Wholi-pigerne tror på, at insekter er fremtiden. Miljøet er en vigtigt del af vores mission, og målet er, at folk i højere grad skal få protein fra insekter frem for kød, som udgør en stor belastning for miljøet.

Læs mere på deres website.

RejsRejsRejs.dk

Jacob Gowland Jørgensen og Jens Skovgaard Andersen elsker at rejse og opleve verden, men bliver klaustrofobisk ved tanken om de klassiske turistfælder og overrendte destinationer. De to berejste herre oplever rejseverdenen som lidt af en jungle, hvor man skal hente informationer et utal af steder. "Vores styrke er, at vi er ret gode til at navigere i den branche. Og nu kan andre få glæde af vores viden,” forklarer Jacob.

Læs hele artikelen

Beardpilot

Salem Dandan har en ph.d. i velplejet skæg og tilbyder skræddersyet produkter til den enkeltes skæg. Desuden er alle hans produkter 100 procent naturlige.

Artifu

Fra økonomichef til kunstsælger. Nu formidler Torben kunstværker direkte mellem kunstner og kunde. Artifu er en hjemmeside, hvor kunstnere og fotografer kan uploade deres billeder. Kunderne kan så bestille billederne som plakater og få dem leveret direkte til døren.

Læs hele artiklen

Nybyggerbasen

Overblik og gennemsigtighed er sjældent det der præger nybyggeriet af din drømmebolig. Det gør Nybyggerbasen op med. Daniel, Nikolaj og Caspar vil guide dig igennem hele processen – fra valg af entreprenør til specifik rådgivning om fx pris- og miljøovervejelser.

Læs om startupperne, der vil gøre det nemmere at bygge hus.

Tiny Gardens

Iværksætter, Helle Haugaard vil gøre det almindeligt at dyrke radisser, broccoli og ærter i vindueskarmen derhjemme. Desuden er bæredygtighed og socialt ansvar også i fokus i de bittesmå køkkenhaver. 

Læs hele artiklen.

AirVita Global

David Alam vil redde verden - og dét i form af en intelligent luftrenser. Den unge startupper har udviklet et apparat, der kan rense luften for skadelige partikler og skabe et indeklima, der gør, at vi lever længere. AirVita vandt i 2017 en pris for bedste greentech iværksættervirksomhed.

Læs hele artiklen.

Event Collective

Et team af unge iværksættere vil gøre foredrag og events til deleøkonomi. Via deres app kan man hurtigt og nemt beskrive sine kompetencer, så virksomheder og interesserede publimkummer let kan finde og booke dig som foredragsholder på netop dit ekspertområde. Ideén er at skabe en platform, hvor passion og vidensdeling er hjørnesten.

Læs hele artiklen.

App: Maneno

Thomas Normann-Ekegren og hans partnere har udviklet appen Maneo, der aflaste forældre og gamificere børns læsevaner. Læsetjenesten har et indbygget spilelement, så børnene bliver en del af en historie, hvor de skal passe på et lille drageæg, som kun vokser, hvis du læser for det mindst 15 minutter hver dag.

Læs hele artiklen.