Du skal til samtaler

Når du er ledig, skal du jævnligt til samtaler med både jobcentret og Akademikernes A-kasse. Til nogle af samtalerne med dit jobcenter vil du også møde en af vores konsulenter.

Nogle af samtalerne er obligatoriske, og du får besked fra os eller jobcentret, når det er tid for, at du skal booke en samtale. Du får en frist til at booke samtalen. Som det første skal du booke en velkomstsamtale med Akademikernes A-kasse, som du skal have deltaget i senest to uger efter, du har meldt dig ledig. 

Obligatoriske samtaler det første halve år som ledig

Derudover kan du altid booke en karrieresamtale med os, når du selv har behov for det. Du booker ved at logge dig på aka.dk. Her kan du også booke workshops og arrangementer.

Pligt til at booke og møde op til samtalen

Booker du ikke en samtale inden for fristen, bliver du afmeldt som ledig på jobnet.dk. Du kan ikke få dagpenge på dage, hvor du er afmeldt som ledig, så derfor skal du i det tilfælde hurtigst muligt tilmelde dig igen.

Du har også pligt til at komme til de samtaler, som Akademikernes A-kasse, dit jobcenter eller anden aktør indkalder dig til. Anden aktør er typisk et privat firma, der overtager jobcentrets rolle med at hjælpe dig i job. Kommer du ikke, kan du ikke få dagpenge fra udeblivelsen, og indtil du kontakter dem, der har indkaldt dig.