Du skal til samtaler

Når du er ledig, skal du jævnligt til samtaler med både jobcentret og os i a-kassen. Til nogle af samtalerne med dit jobcenter vil du også møde en af vores konsulenter.

Nogle af samtalerne er obligatoriske, og du får en besked fra os eller jobcentret, når du skal booke en samtale. I beskeden er der en frist for at booke samtalen. CV-samtalen eller CV-mødet, der er det første møde, booker vi for dig. Inden for de første dage efter du har meldt dig ledig på jobnet.dk, vil du modtage en besked med tid og sted for CV-samtalen. 

Obligatoriske samtaler det første halve år som ledig

Derudover er du velkommen til at booke en frivillig karrieresamtale med os. På Mit AKA kan du også booke workshops og events.

Pligt til at booke og møde op til samtalen

Booker du ikke en rådighedsamtale inden for fristen, bliver du afmeldt som ledig på jobnet.dk. Du kan ikke få dagpenge på dage, hvor du er afmeldt som ledig, så derfor skal du i det tilfælde hurtigst muligt tilmelde dig igen.

Du har også pligt til at komme til de samtaler, som Akademikernes A-kasse, dit jobcenter eller anden aktør indkalder dig til. Anden aktør er typisk et privat firma, der overtager jobcentrets rolle med at hjælpe dig i job. Kommer du ikke, kan du ikke få dagpenge fra udeblivelsen, og indtil du kontakter dem, der har indkaldt dig.

Når du er i aktivering, kan du vælge at booke dig til en telefonisk samtale i stedet for at skulle møde op til en personlig samtale. Den telefoniske samtale vil i den situation tælle som en rådighedssamtale. 

Udfyld Min Plan inden samtalerne

Når du skal til en CV-samtale eller rådighedssamtale med os, skal du inden samtalen udfylde Min Plan på Mit AKA. Det er er en blanket, hvor du giver oplysninger om din jobsøgning. På den måde kan vi tage udgangspunkt i dine ønsker og planer, når vi rådgiver dig. Vi bruger det også til at sikre, at din jobsøgning hele tiden er seriøs og realistisk i forhold til arbejdsmarkedet.

Til samtalerne med både os og jobcentret bliver Min Plan tilrettet, og på jobnet.dk vil du altid kunne finde den opdaterede udgave af Min Plan. Det er altså både os og din konsulent i jobcentret, som kan se Min Plan – og på dem måde kan vi samarbejde om at støtte dig i din vej til et job.