Du vil på kursus

Som studiemedlem får du gratis adgang til en række kurser, workshops og andre tilbud, som er relevante for dig som studerende og når du er færdiguddannet.

Kurserne tilbydes eksklusivt til studiemedlemmer i Akademikernes A-kasse og du kan følge kurserne i henholdsvis København, Aarhus, Odense og Aalborg samt online. Kurserne varer 2-3 timer, og det er gratis at deltage. Vi serverer sandwiches samt noget at drikke til hvert kursus, dog ikke til webinarer og fotosessionerne. 

Du kan tidligst tilmelde dig et kursus 6 uger før afholdelsesdatoen, så vi opfordrer til at du holder dig løbende opdateret både her og på mailen. 

Eksamensteknik - bliv bedre og mere rolig til eksamen 

I en verden med store præstationskrav søger flere og flere studerende råd og værktøjer til at klare sig godt til eksamen. Måske er du bange for at dumpe, eller også har du tårnhøje ambitioner, hvor kun 12 er en acceptabel karakter. Med dette kursus bliver du klædt på til at håndtere en stresset eksamenssituation, og du får konkrete redskabter til, hvordan du frigør og udvikler dit potentiale.

På kurser i eksamensteknik lærer du at håndtere din uro og nervøsitet samt at mobilisere et mentalt overskud, så eksamen bliver en positiv oplevelse. Du vil blive trænet i 4 elementer:

 • Hvordan du udvikler dit tankemønster 
 • Hvordan du træner din hjerne
 • Hvordan stress bliver din bedste ven
 • Hvordan du mentalt skifter præsentationstilstand

Tilmeld dig

Du tilmelder dig under: Workshops. Vælg Studiekursus under Navn og find det ønskede kursus. Bemærk at du tidligst kan tilmelde dig kurset 6 uger før afholdelsesdato.

Præsentationsteknik - lær at mestre den mundtlige præsentation

I denne workshop bliver du introduceret til teknikker, som styrker din mundtlige formidling. Metoderne vil du både kunne bruge i løbet af din studietid men også i forbindelse med jobsamtaler og mundtlige præsentationer i løbet af din karriere. Kort sagt får du vigtige og langtidsholdbare kompetencer og redskaber til at kunne trænge igennem med din viden og budskab.

Selv for erfarene oplægsholdere kan det være en skræmmende oplevelse at stille sig op foran et publikum og være centrum for alles opmærksomhed. På kurset i præsentationsteknik bliver du klædt på til at kunne fungere som en professionel og troværdig formidler. Du vil modtage træning i 5 elementer:

 • Hvordan du fanger lytterens opmærksomhed
 • Hvordan du får styr på dit kropssprog 
 • Hvordan du får styr på din nervøsitet
 • Hvordan du bruger powerpoint korrekt
 • Hvordan du opnår den optimale kontakt med dine lyttere

Resultat

Du får konkrete redskaber til, hvordan du får dit budskab frem på en professionel og troværdig måde. Samtidig sørger vi for, at du styrer udenom mange af de klassiske fejl, der fjerner fokus fra budskabet. 

På kurset møder du underviser og ekspert i kommunikation med visuelle hjælpemidler, Kristian Koch fra Presentation Skills. Kristian er en af Danmarks mest populære foredragsholder og coach, som hjælper både erhvervsfolk og musikere.

Se ham komme med gode råd om nervøsitet i Go' Morgen Danmark:


Tilmeld dig

Du tilmelder dig under: Workshops. Vælg Studiekursus under Navn og find det ønskede kursus. Bemærk at du tidligst kan tilmelde dig kurset 6 uger før afholdelsesdato.

 

Succesfuld jobsøgning igennem forretningsforståelse

Du er studerende og godt i gang med at tilegne dig en stor faglig viden. Men har du styr på, hvordan din viden kan skabe resultater? Arbejdsgiverne er glade for nyuddannede akademikere, men efterspørger ofte en større forretningsforståelse hos dem. På dette kursus arbejder vi med at forstå den økonomiske tænkning i organisationer og de forretningsmodeller og indre mekanismer, som driver beslutnings-, adfærds- og handlingsmønstre i private såvel som offentlige organisationer.

Du får:

• Værktøjer til at oversætte egne faglige og personlige kompetencer til en forretningsmæssig kontekst
• Indsigt i kompleksiteten i moderne virksomheder og organisationer
• Forståelse for organisationers krav om og behov for til stadighed at tiltrække og ansætte de rette kompetencer

Resultat

Du vil gå hjem med en styrket forståelse af, at ingen jobsamtale dybest set handler om dig. Den handler om virksomheden. Når du skal sælge dig selv skal du tænke ‘udefra og ind’; Hvad er virksomhedens behov og hvordan kan du dække det? Og netop forståelse for virksomhedens eller organisationens behov er ofte nøglen til vellykket jobsøgning. 

Tilmeld dig

Du tilmelder dig under: Workshops. Vælg Studiekursus under Navn og find det ønskede kursus. Bemærk at du tidligst kan tilmelde dig kurset 6 uger før afholdelsesdato.

Iværksætter- eller freelancerdrømme? 

Du har idéen, men du er i tvivl, om du tør kaste dig ud i det og starte dit eget. På denne workshop hjælper vi dig med at få svar og afklaring, så du er klar til projektet – uanset om du har startet virksomhed før eller er ny i gamet.

Du kommer blandt andet til at arbejde med:

 • Din visuelle forretningsplan
 • Netværk, produkt og kunder
 • Work-life balance og andre udfordringer, der er knyttet til livet som iværksætter
 • Andre iværksætters erfaringer og faldgrupper
 • Hvad dit næste skridt helt konkrete kunne være

Resultat

Du får afklaring og bliver skarpere på, om iværksætter- eller freelancelivet er en vej for dig. Samtidig får du brugbare input til din personlige forretningsplan, så du er klar til at gå videre med din ide.

Tilmeld dig

Du tilmelder dig under: Workshops. Vælg Studiekursus under Navn og find det ønskede kursus. Bemærk at du tidligst kan tilmelde dig kurset 6 uger før afholdelsesdato.

 

Styrk dine digitale kompetencer

Som studiemedlem får du mulighed for at dygtiggøre dig i programmerne Excel, PowerPoint, Word, InDesign og Photoshop - både på grundlæggende og videregående niveau. Hvert modul varer mellem 15 og 40 minutter.

Du finder onlinekurserne på Mit Aka og du bestemmer selv hvor og hvornår, du tager vil tage et kursus.

A-kasse - Bliv medlem