Du vil på kursus

Som studiemedlem får du gratis adgang til en række kurser og andre tilbud, som er relevante for dig som studerende, og når du er færdiguddannet.

Kurserne tilbydes eksklusivt til dig, der er studiemedlem i Akademikernes A-kasse, og de kan følges i henholdsvis København, Aarhus, Odense og Aalborg samt online. Det er gratis at deltage, og vi serverer sandwich samt noget at drikke til hvert kursus, dog ikke til webinarer og fotosessionerne. 

Du kan tidligst tilmelde dig et kursus 6 uger før afholdelsesdatoen, så vi opfordrer til, at du holder dig løbende opdateret både her og på mailen

Præsentationsteknik - lær at mestre den mundtlige præsentation

I denne workshop bliver du introduceret til teknikker, som styrker din mundtlige formidling. Metoderne vil du både kunne bruge i løbet af din studietid men også i forbindelse med jobsamtaler og mundtlige præsentationer i løbet af din karriere. Kort sagt får du vigtige og langtidsholdbare kompetencer og redskaber til at kunne trænge igennem med din viden og budskab.

Selv for erfarene oplægsholdere kan det være en skræmmende oplevelse at stille sig op foran et publikum og være centrum for alles opmærksomhed. På kurset i præsentationsteknik bliver du klædt på til at kunne fungere som en professionel og troværdig formidler. Du vil modtage træning i 5 elementer:

 • Hvordan du fanger lytterens opmærksomhed
 • Hvordan du får styr på dit kropssprog 
 • Hvordan du får styr på din nervøsitet
 • Hvordan du bruger powerpoint og andre redskaber korrekt
 • Hvordan du opnår den optimale kontakt med dine lyttere

Resultat

Du får konkrete redskaber til, hvordan du får dit budskab frem på en professionel og troværdig måde. Samtidig sørger vi for, at du styrer udenom mange af de klassiske fejl, der fjerner fokus fra budskabet. 

På kurset møder du underviser og ekspert i kommunikation med visuelle hjælpemidler, Kristian Koch fra Presentation Skills. Kristian er en af Danmarks mest populære foredragsholder og coach, som hjælper både erhvervsfolk og musikere.

Se ham komme med gode råd om nervøsitet i Go' Morgen Danmark:


Tilmeld dig

Du tilmelder dig under: Workshops. Vælg Studiekursus under Navn og find det ønskede kursus. Bemærk at du tidligst kan tilmelde dig kurset 6 uger før afholdelsesdato.

 

Eksamensteknik - bliv bedre og mere rolig til eksamen 

I en verden med store præstationskrav søger flere og flere studerende råd og værktøjer til at klare sig godt til eksamen. Måske er du bange for at dumpe, eller også har du tårnhøje ambitioner, hvor kun 12 er en acceptabel karakter. Med dette kursus bliver du klædt på til at håndtere en stresset eksamenssituation, og du får konkrete redskabter til, hvordan du frigør og udvikler dit potentiale.

På kurser i eksamensteknik lærer du at håndtere din uro og nervøsitet samt at mobilisere et mentalt overskud, så eksamen bliver en positiv oplevelse. Du vil blive trænet i 4 elementer:

 • Hvordan du udvikler dit tankemønster 
 • Hvordan du træner din hjerne
 • Hvordan stress bliver din bedste ven
 • Hvordan du mentalt skifter præsentationstilstand

Resultat

Du vil under kurset udvikle din egen selvudviklingslogbog, der sætter fokus på de områder, som du skal udvikle for at sikre, at eksamen bliver en positiv oplevelse. 

Tilmeld dig

Du tilmelder dig under: Workshops. Vælg Studiekursus under Navn og find det ønskede kursus. Bemærk at du tidligst kan tilmelde dig kurset 6 uger før afholdelsesdato.

Notatteknik - bliv knivskarp til at tage notater

På tre timer bliver du guidet gennem en aften med oplæg og øvelser. Du lærer, hvordan du kan blive en bedre lytter, samtidig med at du forholder dig aktivt i situationen og har fokus på meningen i det, der bliver sagt.

Underviserene på kurset er Susanne Nonboe Jacobsen og Ellen Bak Åndahl fra Sprogkontoret, som begge er cand.mag.er i dansk. De har i mange år afholdt kommunikationskurser i offentlige og private virksomheder, og har således stor erfaring som undervisere.

Resultat

Du får redskaber til at:

 • Udtrykke dig præcist, når du skriver
 • Blive bevidst om dit ordvslg i notater
 • Blive klar over, hvor vigtig form og opsætning er

Har du lyst til en inspirerende aften, så kom med på kurset, hvor underviserne giver dig effektive råd om, hvordan du tager gode notater til dine forelæsninger.

Tilmeld dig

Du tilmelder dig under: Workshops. Vælg Studiekursus under Navn og find det ønskede kursus. Bemærk at du tidligst kan tilmelde dig kurset 6 uger før afholdelsesdato.

Skriv korrekt dansk

Bliv skarp til at skrive korrekt dansk. Det lyder banalt, men vi kan alle komme i tvivl. Kurset er for dig, der gerne vil skrive fejlfrit første gang.  

Du får kendskab til:
• Hvordan du sætter korrekte kommaer på dansk
• De vigtigste faldgruber, f.eks. et eller to ord, sin/hans, som/der og ligge/lægge
• Hvor det danske sprog er på vej hen lige nu
Har du lyst til en inspirerende aften, så kom med på kurset, hvor underviserne giver dig effektive råd om, hvordan du skriver fejlfrit i dine opgaver.

Underviserene på kurset er Susanne Nonboe Jacobsen og Ellen Bak Åndahl fra Sprogkontoret, som begge er cand.mag.er i dansk. De har i mange år holdt kommunikationskurser i offentlige og private virksomheder og har således stor erfaring som undervisere.

Skab balance i dit studie og dit liv 

Kender du følelsen af at have travlt uden egentlig at få noget fra hånden? Og du bliver mere og mere demotiveret og presset? Med dette webinar får du indsigt i fem enkle valg, der vil hjælpe dig til at undgå overspringshandlinger, få styr på dine prioriteter og opnå de mål, der skaber størst værdi for dig.

Du får konkrete redskaber, som gør dig i stand til at navigere og planlægge bedre i hverdagen. Webinaret afholdes i samarbejde med Franklin Covey og er baseret på De 5 Valg til ekstraordinær Produktivitet, som har vundet stor anerkendelse verden rundt.

Du kommer blandt andet til at arbejde med:

 • Din visuelle forretningsplan
 • Netværk, produkt og kunder
 • Work-life balance og andre udfordringer, der er knyttet til livet som iværksætter
 • Andre iværksætters erfaringer og faldgrupper
 • Hvad dit næste skridt helt konkrete kunne være

Resultat

Du bliver mere produktiv, så du efterfølgende kan bruge din tid og energi på det, der skaber størst værdi for dig. De 5 Valg vil komme dig til gavn i dit studieliv, såvel som efter endt studie.

Tilmeld dig

Du tilmelder dig under: Workshops. Vælg Studiekursus under Navn og find det ønskede kursus. Bemærk at du tidligst kan tilmelde dig kurset 6 uger før afholdelsesdato.

 

Styrk dine digitale kompetencer

Som studiemedlem kan du også dygtiggøre dig via en lang række online kurser Office-pakken. Du kan tage tage kurser i Excel, PowerPoint, Word, InDesign og Photoshop - både på grundlæggende og videregående niveau. Hvert modul varer mellem 15 og 40 minutter.

Du finder onlinekurserne på Mit Aka under 'Digitale medlemstilbud' og du bestemmer selv hvor og hvornår, du tager vil tage et kursus.

Få taget et professionelt cv-foto 

Uanset om du vil score et studiejob eller lande dit første job som nyuddanet, er et præsentabelt foto en vigtig detalje. Vi stiller en fotograf til rådighed, så du kan få taget et professionelt billede til dit cv. Klik her for læse mere og booke en tid.

A-kasse - Bliv medlem