Du vil på kursus

Vores studiekurser vil på hver sin måde klæde dig på til at håndtere din næste eksamen eller dit første job. 

Vi har spurgt arbejdsgiverne, hvad de nyuddannede ofte mangler, når de dimitterer. Ud fra det har vi sammensat nogle kurser, der klæder dig på til at møde arbejdsmarkedet som nyuddannet.

Kurserne er kun for studiemedlemmer af Akademikernes A-kasse.

Kurserne er

  • Værdiskabelse
  • Præsentationsteknik
  • Projektledelse
  • Selvværd, Selvtillid & Optimisme.

 

Hvert kursus varer 3 timer, og det er gratis at deltage. I forbindelse med kurset serverer vi sandwiches samt kaffe og the.

Du kan følge kurserne i henholdsvis KøbenhavnAarhusOdenseAalborg, og du tilmelder dig ved at vælge din nærmeste kursusby.

Værdiskabelse

Forretningsforståelse og entrepreneurship

Hvis din viden skal sælges i en selvstændig konsulentvirksomhed: Hvem er da kunden, og hvad er produktet?

Værdiskabelse er selve eksistensgrundlaget for virksomheder, og det forventes, at du som akademiker kan bidrage til værdiskabelsen og sende værdierne ud på markedet gennem konkurrencedygtige forretningsmodeller.

I denne workshop introduceres du til Alex Osterwalders berømte Business Model Canvas. Metoden er let at forstå, nem at gå til og yderst anvendelig i praksis. Og så giver den et fantastisk overblik, så du efterfølgende kan forstå og forklare, hvordan du kan medvirke til at skabe og levere værdi.

Resultat

Du kan gå hjem og lave en forretningsplan.

Kurset forestås af programchef Søren Lybecker fra DTU Business.

 

Præsentationsteknik

Styrk din mundtlige præsentation

Arbejdsgivere efterspørger akademikere, som formår at sælge deres viden. I dit arbejdsliv kommer du til at præsentere ideer, projekter og resultater over for ledelse, kunder, interessenter og mange andre.

Det har stor betydning, hvordan du præsenterer den værdi, du tilfører arbejdspladsen, og de projekter og resultater, du står for. I denne workshop bliver du introduceret til teknikker, som skærper din mundtlige formidling. Teknikkerne vil du kunne bruge allerede i din studietid, men også i forbindelse med jobsamtaler og mundtlige præsentationer i kommende job.

Resultat

Du kan gå hjem med ny viden og konkrete øvelser.

Kurset forestås af Kristian Koch fra Presentation Skills.

 

Projektledelse

Introduktion til de grundlæggende elementer i projektledelse

Som akademiker kommer du med stor sandsynlighed til at arbejde med opgaver, som er projektorganiserede.

Projektledelse er det primære ledelsesværktøj i informationssamfundet, og i denne workshop bliver du introduceret til vigtige begreber og værktøjer til planlægning og ledelse af projekter, og du lærer at anvende projektledelse i dit eget arbejde.

Resultat

Du kan gå hjem og tilrettelægge dit eget projekt.

Kurset forestås af lektor Christian Thuesen fra DTU Management Engineering.

 

Selvværd, selvtillid og optimisme

Selvværd er måske den vigtigste ingrediens i vores personlighed. Lær, hvordan du ganske enkelt opbygger dit selvværd.

Mange er ikke klar over det, men vi bestemmer selv, om vi vil have selvtillid eller ej. Få opskriften på at styrke din selvtillid.

Optimisme er et mentalt værktøj. Hør, hvorfor optimistiske personer og virksomheder klarer sig bedre, og opdag hvordan du selv bliver en optimist.

Optimister er kendetegnet ved, at de træder i karakter ved modgang. Hvor deres diametrale modsætninger, pessimisterne, sætter sig ned og begræder modgangen, så går optimisterne aktivt til værks. De anerkender problemerne, men siger: ”Det var ikke så godt – men hvad kan jeg gøre ved det”.

Virksomhederne i erhvervslivet vil helst ansætte optimister. De har brug for personer, der træder i karakter, når forandringens vinde blæser.

Optimisme er et mentalt værktøj, der kan læres. Denne workshop kombinerer optimisme med to andre mentale begreber, der ligeledes kan læres – selvværd og selvtillid. Alle tre dele vil have en kæmpe indflydelse på dine afsluttende projekter, din eksamen, din jobsøgning og din efterfølgende karriere. 

Resultat

Du kan gå direkte hjem med værktøjer til at træne din selvtillid, dit selvværd og din optimisme. Ved deltagelse får du mulighed for at købe bogen ”Det handler om dig selv” til specialpris samt få målt din grad af optimisme.

Kurset forestås af foredragsholder, forfatter og optimist Henrik Mathiasen.