Du vil på kursus

Vores studiekurser vil på hver sin måde klæde dig på til at håndtere din næste eksamen eller dit første job. 

Som studiemedlem får du adgang til en rækker kurser, som er relevante for dig, mens du studerer og på samme tid klæder dig på til at møde arbejdsmarkedet som nyuddannet.

Kurserne tilbydes eksklusivt til studiemedlemmer i Akademikernes A-kasse.

Kurserne er:

 • Eksamensteknik
 • Præsentationsteknik
 • Skab dit eget studiejob

 

Hvert kursus varer 3 timer, og det er gratis at deltage. I forbindelse med kurset serverer vi sandwiches samt noget at drikke.

Du kan følge kurserne i henholdsvis København, Aarhus, Odense og Aalborg. Du tilmelder dig det ønskede kursus her. Vælg "Studiekurser" under dop-down menuen "Navn". Bemærk, at du tidligst kan tilmelde dig et kursus 6 uger før afholdelsesdatoen. Vi åbner for tilmeldninger i starten af februar.

Eksamensteknik

Styrk din eksamensteknik og optimér din præstation

I en verden med karakterræs og studiefremdriftreform søger flere og flere studerende gode råd til eksamen. Det gør de enten fordi, de frygter, at de ikke består, mens det for andre handler om tårnhøje ambitioner. Dette kursus klæder dig på til at brænde igennem i en stresset eksamenssituation, og giver dig selvindsigt i egne formidlingsmæssige styrker. Kurset vil være en guide til, hvordan du frigør og udvikler dit potentiale.

På kurser i eksamensteknik lærer du at være på forkant med din uro, nervøsitet og mobilisere et mentalt overskud, så eksamen bliver en positiv oplevelse. Du vil blive trænet i 4 elementer:

 • Hvordan du udvikler dit tankemønster 
 • Hvordan du træner din hjerne
 • Hvordan stress bliver din bedste ven
 • Hvordan du mentalt skifter præsentationstilstand

Resultat

Du vil under kurset udvikle din egen selvuvdiklings-logbog, der sætter fokus på de områder, som du vil udvikle for at sikre, at eksamen bliver en positiv udfordring.

Kurset forestås af foredragsholder, Carl David Koch.

 

Præsentationsteknik

Styrk din mundtlige præsentation og bliv en troværdig formidler

Du har styr på indholdet og ved, hvad du vil sige, men ved du hvordan? På dette kursus bliver du introduceret til teknikker, som skærper din mundtlige formidling. Teknikkerne vil du kunne bruge i løbet af din studietid, og i lige så høj grad i forbindelse med jobsamtaler og mundtlige præsentationer i dit kommende job, hvor det forventes, at du formår at "sælge" din viden.

Selv for erfarende oplægsholdere kan det være en skræmmende oplevelse at stille sig op foran et publikum og være centrum for alles opmærksomhed. På kurset i præsentationsteknik lærer du at blive en troværdig formidler. Du vil blive trænet i 5 elementer:

 • Hvordan du fanger lytterens opmærksomhed
 • Hvordan du får styr på dit kropssprog 
 • Hvordan du får styr på din nervøsitet
 • Hvordan du bruger powerpoint korrekt
 • Hvordan du opnår den optimale kontakt med dine lyttere

Resultat

Du kan gå hjem med ny viden og konkrete teknikker til, hvordan du undgår at lave klassiske fejl, der fjerner fokus fra budskabet og får taleren til at fremstå uprofessionel og i værste fald utroværdig.

Kurset forestås af underviser, Kristian Koch fra Presentation Skills.

Se ham komme med gode råd om nervøsitet i Go' Morgen Danmark:

 

Skab dit eget studiejob

Sådan sætter du din faglighed og dine kompetencer i spil

Et studiejob har mange fordele. Det kan skabe større bevidsthed omkring studierne, at man som studerende bliver mere skarp på, hvad man som har brug for af kompetencer på arbejdsmarket. Et studiejob kan også give ny energi til studiet, og fornyet lyst til fordybelse, hvis man er kørt lidt fast. Og ikke mindst kan et studiejob føre til egentlig beskæftigelse efter endt studie. Med det kræver at studiejobbet er både relevant og udfordrende nok. 

Kurset introducerer entreprenøriel teori og tankegang. Med andre ord bliver du introduceret til, hvilke metoder du kan anvende for selv at bane vejen til et relevant og udfordrende studiejob. Det handler om at kunne sætte din faglighed i spil i forhold til en given virksomhed til alles fordel. 

Kurset henvender sig både til studerende, der allerede har et studiejob og dem der (endnu) ikke har.

Resultat

Du lærer at tænke i "impact". Det vil sige, du vil kunne gå hjem og være klædt på til at skabe dit eget studiejob. 

Kurset forestås af foredragsholder, forfatter og lektor, Michael Rene Kristiansson.