Du vil betale til efterlønsordningen

Du skal indbetale dit første efterlønsbidrag til efterlønsordningen senest den dag, du fylder 30 år. Du skal indbetale i 30 år for at kunne gå på efterløn.

Senest på din 30 års fødselsdag kan du begynde at indbetale til efterlønsordningen. For at kunne gå på efterløn, skal du have indbetalt til ordningen i 30 år. Du skal have været medlem af en a-kasse alle årene uden afbrydelser.

Du tilmelder dig efterlønsordningen ved at udfylde og indsende blanketten Tilvalg af efterlønsordningen.

Du betaler dine bidrag til efterlønsordningen samtidig med dit kontingent til os. Se, hvad det koster at være medlem i Akademikernes A-kasse med og uden bidrag til efterlønsordningen.

Du kan holde pauser i indbetalingen

Du kan holde pauser i din indbetaling til efterlønnen. Dine bidrag skal du efterbetale på et senere tidspunkt, for at du kan få ret til at gå på efterløn.

Du kan efterbetale, hvis du har været i udlandet

Skal du til udlandet i en periode, kan du i visse tilfælde ikke fortsætte med at betale til efterlønsordningen, mens du er væk. Du kan derfor være nødt til at efterbetale dine efterlønsbidrag, når du kommer hjem igen. Læs mere om efterbetaling af efterlønsbidrag.

Du kan fortryde din tilmelding

Du kan godt senere fortryde, at du har tilmeldt dig efterlønsordningen. I så fald kan du få dine efterlønsbidrag tilbagebetalt. Som regel vil de dog blive overført til en pensionsopsparing.

Relevante blanketter

Tilvalg af efterlønsordningen