LinkedIn

Alle virksomheder og de fleste jobsøgende er på LinkedIn. Så få styr på dit online-CV, så det står knivskarpt, når arbejdsgivere og rekrutteringskonsulenter gennemgår din side.

Bliv fundet

LinkedIn har flere hundrede millioner brugere på verdensplan, og i Danmark har omkring to millioner en profil. ledere, HR og rekrutteringsfirmaer bruger ofte mediet meget aktivt i deres søgen efter medarbejdere, så LinkedIn er et vigtig redskab i din jagt på jobbet.

Vis hvad du kan

Tænk på din profil som et levende CV, hvor du løbende tilføjer kompetencer, anbefalinger, jobbeskrivelser, links og meget mere. Sørg for at bruge de rigtige nøgleord, og start med en skarp profiltekst, hvor du kort beskriver, hvem du er. Profiler med et professionelt foto får også mere opmærksomhed, så find det helt rigtighed udtryk, og du bør altid gå ud fra, at en potentiel arbejdsgiver vil nærstudere din LinkedIn-profil.

Sæt dit netværk i system

LinkedIn giver dig desuden mulighed for at udvikle og pleje dit netværk. Her kan du danne dig et overblik over dine relationer, hvem der arbejder hvor, og hvem der eventuelt kan hjælpe dig i din jobsøgning. Tag gerne kontakt til folk, men husk, ’at netværke’ ikke blot er at spørge til jobmuligheder. Du skal dyrke og pleje dine relationer, så begge parter får noget ud af det. 

Hør podcasten: Styrk din LinkedIn-profil. 

Få råd fra karriererådgiver hos Ingeniørforeningen, Morten Esmann. Hør podcasten

Har du lyst til at lære mere om, hvordan du kan bruge LinkedIn i din jobsøgning, så tilmeld dig en af vores workshops om LinkedIn.

Følg Akademikernes A-kasse på LinkedIn