Fordele for dig

Vi opstøver de ledige job og giver dig højt kvalificeret rådgivning tilpasset netop din faglighed. Vi er Danmarks mest ambitiøse a-kasse. Og den billigste for akademikere.

Vores vigtigste mål er at få dig placeret i et godt job, der matcher dine kvalifikationer. Som medlem hos os får du en a-kasse, der er dedikeret til dig som akademiker på tværs af faggrænser og geografi. Som kender arbejdsmarkedet for højtuddannede bedre end nogen anden, og som ikke trækker formålsløse aktiviteter ned over hovedet på dig.

 

Vores tilbud får dig tilbage i arbejde

Vi giver dig jobråd­givning, der er skræddersyet til dit fag, samt adgang til interessante netværk og individuel coaching.

Vores workshops klæder dig på til at søge job på nye måder. Vi kan hjælpe dig med at tænke positivt og bevæge dig ud over de trygge rammer i din jobsøgning.

Du kan blive klogere på den gode jobsamtale, eller måske få inspiration til selv at skabe dit næste job. Alt dette tilbyder vi, så du kan finde et relevant og spændende job.

Vi sparker dørene ind hos virksomhederne

Vi går nye veje for at sikre dig et meningsfuldt arbejde hurtigst muligt.

Vores jobdetektiver sparker dørene ind hos virksomheder i hele landet. På den måde opsøger og skaber vi aktivt nye jobs.

Du kommer forrest i køen til de stillinger, vores jobdetektiver finder. Via Min jobprofil matcher vi dig med ledige jobs, som endnu ikke er slået op, eller som kun bliver slået op i vores Jobportal. I Jobportalen har vi tusindvis af ledige stillinger, og du kan få direkte besked, når der er et nyt job, der passer til dine kompetencer.

Vi er Danmarks billigste a-kasse for Akademikere

Fik vi nævnt, at vi er Danmarks billigste a-kasse for akademikere? Og at vi prioriterer direkte kontakt med dig og derfor har kontorer i hele landet?

2017-tal:

Kontingentsammenligning

Din dagpengeret stiller dig bedre

Uden a-kasse, ingen dagpenge. Medlemskab af Akademikernes A-kasse er en forsikring mod at stå uden indtægt, hvis du skulle blive ledig. Som medlem er du naturligvis sikret dagpenge i op til 2 år. Det forudsætter dog, at du lever op til kravene for at modtage dagpenge.

Det svarer fuldstændig til princippet i et forsikringsselskab. Dagpengene får du uanset personlig formue, og hvad en eventuel ægtefælle eller samlever måtte tjene.

Vi sidder klar til at svare på dine spørgsmål

Du er velkommen til at ringe til os og spørge vores specialiserede medlemsteam om alt, der vedrører dine dagpenge og din dækning. Skal du til udlandet, venter du barn, eller overvejer du at springe ud som selvstændig? Vi kan guide dig, så du ikke uden varsel står uden indtægt.

Studerende kommer gratis med

Med et gratis studiemedlemskab af Akademikernes A-kasse sikrer du dig ret til dagpenge fra dag ét efter afsluttet studium, hvis du skulle stå uden et job. Normalt skal du ellers vente en måned, men det slipper du for med et studiemedlemskab. Og så får du endda tilbud om en lang række kurser, workshops, arrangementer og ikke mindst hjælp til jobsøgningen, så du kan få et relevant studiejob.

Det gratis medlemskab forudsætter, at du er under 30 år. Sådan er loven. Er du over 30 og studerende, kan du overveje et deltidsmedlemskab. Det giver de samme rettigheder for studerende til stærkt nedsat pris.

Kom med i vores Startup-fællesskab

I vores kontor i København har vi en hel etage til iværksættere. Vi kalder den Startup. Her kan du søge om en af vores 50 gratis pladser og blive en del af iværksætterfællesskabet. Vi står for rammerne om dit arbejde med faciliteter såsom tekøkken, mødelokaler, bordfodbold og rigtig god frokostordning. Du kan også drage nytte af vores rådgivning og ekspertise, samt deltage i ugentlige netværksarrangementer og faglige oplæg. Alt sammen for at sikre dig de bedste muligheder for at prøve din forretningside af.

Med efterløn kan du holde tidligt fri

I Akademikernes A-kasse får du mulighed for at betale til efterløn, så du kan stoppe med at arbejde flere år inden, du har nået pensionsalderen.

Få op til 40.000 mere om måneden

Er du medlem hos os, kan du tegne en lønforsikring gennem Topdanmark. Den giver dig ekstra økonomisk tryghed - helt op til 40.000 kr. om måneden oven i dagpengene.

Vi huser 22 faglige organisationer

Akademikernes A-kasse er i realiteten 22 faglige organisationers a-kasse. Vores medlemmer er ingeniører, jurister, økonomer, maskinmestre, læger, tandlæger, bibliotekarer, arkitekter, dyrlæger og meget andet.

Vores målsætning er derfor hele tiden at være den bedste a-kasse på markedet, så medlemsorganisationerne fortsat kan levere den mest attraktive totalløsning til deres medlemmer.