Af Louise Graa Christensen
10. pladsen: Guide: Sådan siger du bedst muligt dit job op
Måske har flere af jer leget med tanken om et karriereskift? I hvert fald har artiklen om at forlade sin pind været populær.
Der er ingen grund til at smække med døren, når du siger op, selvom du har følt dig dårligt behandlet på arbejdspladsen. Det svækker nemlig muligheden for at få den vigtige reference med ud ad døren, lyder det både fra karriererådgiver og virksomhedschef, der dog også understreger, at det er vigtigt at være ærlig i sin begrundelse.
9. pladsen: Drømmer du om at ’trække stikket’? Mød tre personer, der gjorde drømmen til virkelighed
Karrierepauser er et emne, som mange er optagede af, og det kan vi på redaktionen også se, når vi kigger på de mest læste artikler på Akademikerliv.
Drømme om at tage en længere pause fra arbejdslivet, hvor man helliger sig tid med familien eller rejser om på den anden side af jorden, er efterhånden blevet en del af mange danskeres tankesæt. Men for mange bliver det ved drømmen.Mød tre personer, der trodsede de økonomiske betænkeligheder og stod af hamsterhjulet i en periode.
8. pladsen: Flere internationale kolleger på vej – sådan hjælper du dem med at falde til
Der er mange gode kolleger derude, for rigtig mange af jer læsere vil gerne have gode råd til at hjælpe internationale kolleger godt til rette.
Internationale medarbejdere strømmer ind på det danske arbejdsmarked, hvilket ifølge eksperter er godt nyt for det danske samfund. Derfor er det som arbejdsplads og kollega vigtigt, at man gør sit bedste for at bidrage til deres trivsel.
7. pladsen: Svend Brinkmann: Akademikere har gode forudsætninger for et godt arbejdsliv
Svend Brinkmann er en populær mand blandt de akademikere, der læser med, og hans pointe om det gode arbejdsliv for akademikere har tiltrukket sig jeres opmærksomhed.
Svend Brinkmann er professor i psykologi, foredragsholder, forfatter og podcastvært med en stor forkærlighed for at dykke ned i vores forhold til arbejde. Han har skabt et meningsfuldt arbejdsliv, og han håber, at flere kan få den følelse på arbejdet, for det er en livsarena med stor betydning.
6. pladsen: Graduate-stillinger vinder frem: ”Man bliver rustet til at komme ud på den anden side”
Artiklen om Emma Skovsted-Andersen, der er cand.it. i Digital Innovation & Management på IT-Universitetet og har prøvet kræfter med en graduate-stilling, har fået mange til at klikke på ”Læs”.
Står du på tærsklen til det første fuldtidsjob, kan det være værd at overveje et graduate-program. En graduate-stilling kan nemlig gøre overgangen mellem studielivet og en dagligdag på arbejdsmarkedet mere flydende og give dig mulighed for at afprøve forskellige jobfunktioner, lyder det fra karriererådgiver og tidligere studerende.
5. pladsen: Eksperter: Der mangler fokus på at komme retur efter barsel
Barsel er et af de temaer, der virkelig tiltrækker sig opmærksomhed, når vi bringer artikler om det. Måske skyldes det blandt andet, at flere mænd læser med efter indførslen af øremærket barsel til dem.
Når barselsboblen brister, kommer mange nyudklækkede forældre tilbage til arbejdspladsen med søvnmangel og gylp på tøjet, og der er sjældent en køreplan for den gode tilbagevenden klar
4. pladsen: Er det sværere at være på barsel end på job? Tre fædre fortæller
Endnu en artikel om barsel, der hittede blandt jer læsere. Læs med, og bedøm selv hvorfor.
Den øremærkede barselsordning trådte i kraft i august 2022, og de første kuld af fædre er klar til at fortælle om barselslivet og livet efter. Akademikerliv har talt med tre fædre om barslen og om at komme tilbage til job. Og om to forskellige slags savn: Savnet af familien og af arbejdslivet.
3. pladsen: Den klassiske jobansøgning kan være på vej i graven
Artikler om nye tendenser og strømninger inden for jobsøgning fanger opmærksomheden hos mange af jer. Også denne, hvor jobansøgningen spås en mørk fremtid.
Flere og flere virksomheder beder ikke længere om en ansøgning, for de ikke har tid til at læse den. Karriererådgiver opfordrer jobsøgere til at fokusere på at lave et skarpt CV.
2. pladsen: Fem spændende tendenser til dig, der søger nyt job
Nyheden om de mest interessante tendenser inden for jobsøgning fik rigtig mange af jer til at læse med. For hvem vil ikke gerne følge med, når vi gerne vil have mest muligt ud af arbejdslivet og dermed også indimellem overvejer mulighederne for at gå nye veje?
Hvordan skal et CV anno 2024 skrues sammen? Hvilke karaktertræk hos kandidater scorer bedst hos virksomhederne, og hvor vigtig er LinkedIn i jagten på et nyt job? Dette, og meget mere, kan du blive klogere på i artiklen, hvor vi giver dig de vigtigste resultater fra årets rekrutteringsanalyse.
1. pladsen: Personlighedstests: Træls tendens eller vigtigt værktøj?
Og vinderen er ... En artikel om personlighedstest og de medfølgende diskussioner om værdien af de famøse test blev årets topscorer. Og netop personlighedstest deler da også vandene. I Akademikerlivs artikel giver vi dig både de historiske og forskningsmæssige perspektiver med.
Personlighedstest er blevet hverdagskost, når danske virksomheder hyrer. Diskussion om, hvorvidt det er godt eller skidt, kan få eksperterne op af stolene, men sikkert er det, at der ikke findes et enkelt svar. Bliv klogere på testtendensen i årets topscorer.