Fra studieliv til arbejdsliv: Find dit første job
Du står i overgangen mellem studieliv og arbejdsliv. Studiet er (snart) et afsluttet kapitel, og du skal videre i livet, men hvor skal du begynde? Få tips fra eksperter og tidligere nyuddannede her.
Fordele ved a-kassen for nyuddannede
I Akademikernes A-kasse vil vi gøre alt, hvad vi kan, for at hjælpe dig til dit første job efter uddannelsen, så du kan komme ud og bruge dine talenter.
Du får rådgivning og sparring fra vores karrierekonsulenter, og vi har en lang række kurser, workshops og andre tilbud til dig - som selvfølgelig er digitale.
Vi er også klar over, at pengene måske ikke hænger på træerne for en nyuddannet, og derfor er det måske en væsentlig detalje, at Akademikernes A-kasse faktisk er blandt Danmarks billigste a-kasser. Prisen for et fuldtidsmedlem er 484 kr. pr. måned (2024). Så du er sikret den bedste service til den bedste pris.
Vi håber naturligvis, at du hurtigt kommer i job, men du skal vide, at vi er der for dig, hvis din jobsituation ændrer sig.
Få penge som nyuddannet
Har du styr på økonomien efter endt studie? Økonomisk tryghed skaber ro og giver plads til, at du kan fokusere på vigtigere ting, såsom at lande dit første job. Om du er medlem af en a-kasse eller ej kan have afgørende betydning for din økonomi som nyuddannet. Som a-kassemedlem kan du få udbetalt dagpenge, hvis du står uden job efter studiet.
Men hvad er det nu, forskellen er på a-kasse vs. fagforening og dagpenge vs. kontanthjælp?
Læs om forskellen på a-kasse, fagforening og kontanthjælp
HR’s bedste råd til dig, der er nyuddannet
Vi forstår, at overgangen fra studieliv til arbejdsliv kan være udfordrende og fuld af usikkerhed. Derfor har vi snakket med HR og bedt dem give deres bedste råd til dig, der er nyuddannet og starter - eller allerede er startet - i dit første job. Bliv klogere på, hvilke forventninger der er til dig, og hvad du kan bidrage med som nyuddannet i dit første job efter studiet.
Se de gode råd fra EY, Erhvervsministeriet og Realdania her
Sådan lander du dit første job
Statistisk set går en del nyuddanede ud i ledighed efter endt studie. Det er der flere forskellige grunde til, men der er råd at hente, og ting du selv kan gøre, for at stå stærkere i rækken af kandidater.
Her er tre gode råd fra en af vores karriererådgivere med ting, du kan gøre for at komme godt fra land i jagten på det først job:
- Søg hjælp hos en karriererådgiver til at få styr på, hvad du vil og kan. Det vil gøre en kolossal forskel i forhold til at få hul igennem hos arbejdsgiverne.
- Opsøg workshops omkring uopfordret jobsøgning og jobsøgning gennem netværk. Du kan lære meget her. Der opstår så mange jobs derude, der aldrig bliver slået op, og som du kan få adgang til via netværk og direkte kontakt til virksomheder.
- Vær modig, kreativ og vis initiativ. Med udgangspunkt i din passion find frem til de virksomheder og personer, du synes, gør det fantastisk inden for det, du også på sigt ønsker at arbejde med. Find kreative måder at kontakte dem på, og ros dem, for det de gør. Du vil blive overrasket over, hvor meget positiv respons du kan få med den tilgang, og de åbninger det kan skabe i din jobsøgning.
Som medlem kan du altid booke tid til en snak med en karriererådgiver via Mit AKA