Flere artikler

Studielivet kan give sociale udfordringer
Frederik Christensen er introvert og har som nyuddannet ingeniør gjort status over sin studietid – en tid, der har presset ham mere på det sociale end på det faglige. For hvordan får man venner og passer ind, hvis man ikke synes, rustur og fredagscafé er fedt.

Guide: Sådan siger du bedst muligt dit job op
Der er ingen grund til at smække med døren, når du siger op, selvom du har følt dig dårligt behandlet på arbejdspladsen. Det svækker nemlig muligheden for at få den vigtige reference med ud ad døren.

Stiger pulsen, når teknikken driller? Så oplever du måske technostress
Begrebet technostress er måske ikke bredt kendt, men det er ikke ensbetydende med, at du ikke har oplevet det på egen krop.

Den klassiske jobansøgning kan være på vej i graven
Flere og flere virksomheder beder ikke længere om en ansøgning, for de ikke har tid til at læse den. Karriererådgiver opfordrer jobsøgere til at fokusere på at lave et skarpt CV.

Karriererådgiver: En god jobsamtale er ligesom en god date
Det gælder om at skabe en ligeværdig dialog mellem jobsøger og arbejdsgiver til det første personlige møde, siger karriererådgiver. Og så har akademikere et stort udviklingspotentiale på især ét punkt, som virksomhederne efterspørger.


Impostor-fænomen på studiet: Hvornår opdager de, at jeg er en dårlig studerende?
Her fortæller fire psykologer om, hvorfor fænomenet er udbredt blandt akademikere, og hvordan du kan håndtere det.

Velkommen til. Her er kaffemaskinen. Nu kan du godt levere.
At lande i et nyt job kræver mere end blot at få anvist, hvor kaffemaskinen står og få en adgangskode til den nye computer. For selvom fokus på ”den gode onboarding” generelt stiger, så er der stadig et stykke vej endnu, vurderer eksperter. Heldigvis kan du selv gøre noget.

Personlighedstest i ansættelsesprocessen: Træls tendens eller vigtigt værktøj?
Personlighedstest er blevet hverdagskost, når danske virksomheder hyrer. Bliv klogere på testtendensen her.


Flere internationale kolleger på vej – sådan hjælper du dem med at falde til
Internationale medarbejdere strømmer ind på det danske arbejdsmarked, hvilket ifølge eksperter er godt nyt for det danske samfund. Derfor er det som arbejdsplads og kollega vigtigt, at man gør sit bedste for at bidrage til deres trivsel.

Blind rekruttering begejstrer: Vi har fået adgang til meget mere talent
Blind rekruttering i ansættelsesprocessen vinder frem, og det er en metode, der kan være med til at sikre øget mangfoldighed på arbejdspladsen. Men det kræver også flere ressourcer.

”Hvis du er utilfreds med dit arbejde, skal du gøre noget ved det, hvis du kan”
Sebastian Lynggard aka Herlige Svend tog en stor beslutning, da han gjorde sin hobby til sit arbejde. I den nye sæson af podcasten 37 timer, fortæller han om de refleksioner, der gik forud og de tanker, han gør sig i dag.

Eksperter: Der mangler fokus på at komme retur efter barsel
Når barselsboblen brister, kommer mange nyudklækkede forældre tilbage til arbejdspladsen med søvnmangel og gylp på tøjet, og der er sjældent en køreplan for den gode tilbagevenden klar.

Studiejobbet er den bedste billet til at komme i job
Et studiejob kan give overskud i økonomien, pynte på CV’et og skubbe dig frem i jobkøen som nyuddannet. Men man skal finde den rette balance mellem studie og job, for ellers kan det blive en for stor belastning.

 

Karriererådgivere: Du behøver ikke at skifte job for at øge din markedsværdi
Arbejdsmarkedet har et helt andet tempo end tidligere, og det betyder blandt andet, at der i dag er meget bedre muligheder for at udvikle sig internt i en virksomhed. Det betyder også, at du ikke skal frygte for din ”markedsværdi”, bare fordi du har været i samme virksomhed i mange år, lyder det fra to karriererådgivere.

 

36-årige Benjamin har lige haft 10-års jubilæum: “Det har ikke holdt mine karrieremuligheder tilbage”
Så længe man udvikler sig, bliver udfordret og tilegner sig nye kompetencer, er der ikke noget, der taler imod at blive i samme virksomhed, mener Benjamin Dalgaard, der som 36-årig kun har en virksomhed på CV’et – og ser det som et plus.

 

Gamification kan stille unges sult efter feedback
Generation Z ønsker sig en arbejdskultur, hvor feedback og anerkendelse er en naturlig del af arbejdslivet, lyder det i en ny analyse som Akademikernes A-Kasse og konsulentfirmaet Bespoke Manyone står bag.

 

"AI kommer til at ændre alt"
I denne artikel vil du møde menneskelig intelligens, der vil hjælpe os til at forstå dens kunstige modpart.

 

Det skal være normalt at være anderledes på arbejdspladsen
Generation Z kommer snart myldrende ud på de danske arbejdspladser, og flere af dem har diagnoser og mentale udfordringer med i bagagen. En ny analyse fra Akademikernes A-kasse, tyder på, at de unge forventer, at både arbejdspladser og kollegaer kan rumme dem.

Podcasts

Klummer