Du vil melde dig ind som nyuddannet

Meld dig ind i Akademikernes A-kasse senest 14 dage efter din sidste eksamen for at sikre dig ret til dagpenge som nyuddannet. Det gælder også, selvom du har et job på hånden.  

Som nyuddannet er det vigtigt at være medlem af en a-kasse. Akademikere under 30 år er oftere ledige end andre aldersgrupper, og det er almindeligt, at du som nyuddannet skal bruge noget tid på at lande dit første job. Det er os i a-kassen, der udbetaler dagpenge til dig, og vejleder dig i de regler, du skal overholde for at have ret til at modtage dagpenge.

Det er vigtigt at melde sig ind inden for 14-dagesfristen. Misser du fristen, kan du først få dagpenge, når du har været medlem af en a-kasse i minimum 1 år og har haft en indkomst på mindst 238.512 kr. (2020) inden for de sidste tre år.

Du skal gøre noget ekstra for at få dagpenge

Det er ikke nok at melde sig ind, hvis du vil søge om dagpenge som nyuddannet.  Her skal du også melde dig ledig på jobnet.dk og udfylde en ledighedserklæring (ansøgning om dagpenge) på Mit AKA.

Tidslinje Nyuddannet

Betingelser for medlemskab

For at kunne blive medlem i en a-kasse som nyuddannet skal:

 • du have bopæl i Danmark senest dagen inden du starter din uddannelse i Danmark
 • uddannelsen varer minimum 18 måneder eller er programlagt til 3 semestre
 • du være bosat i Danmark på tidspunktet du færdiggør din uddannelse eller senest 2 uger efter du har færdiggjort din uddannelse  

Se alle fordelene ved at være medlem som nyuddannet

Vi har høj medlemstilfredshed og ved alt om dagpenge. Vi udbetaler præcist og til tiden, og vores medlemmer kan være trygge, hvis de bliver ramt af ledighed. 

Du får en lang række fordele som medlem bl.a.:

 • Vi er Danmarks billigste a-kasse for akademikere Det koster 444 kr. pr. måned at være medlem af Akademikernes A-kasse. Det gør os til landets billigste a-kasse for akademikere. Kontingentet skal betales hver 3. måned.

 • Som nyuddannet kommer du hurtigt i job Det er vores spidskompetence at sørge for, at du kommer i job. Vi har den laveste ledighed for nyuddannede blandt alle akademiske a-kasser. Generelt er over halvdelen af vores medlemmer, der bliver ledige, i arbejde igen inden 3 måneder.

 • Økonomisk sikkerhedsnet og jobskaber Vi er både økonomisk sikkerhedsnet og jobskaber for akademikere. Vi arbejder for at synliggøre din værdi som akademiker på arbejdsmarkedet og bringer medlemmer og virksomheder sammen med fokus på at matche de rette kompetencer med de rigtige job. 

 • Du får rådgivning af eksperter, der kender dit arbejdsmarked Du kan altid trække på vores dygtige konsulenter. De sidder klar til at vejlede dig, og de har indgående viden om netop dit arbejdsmarked.
  Se alle medlemsfordelene her.

Du er nyuddannet, når du har fået din sidste karakter

Du har afsluttet din uddannelse, når du har fået din sidste karakter. Det gælder både når du har:

 • været til din sidste mundtlige eksamen, eller
 • modtaget karakteren for den afsluttende skriftlige opgave.

Det er nemt at skifte til Akademikernes A-kasse

Hvis du gerne vil skifte fra en anden a-kasse til Akademikernes A-kasse, skal du blot melde dig ind hos os.

Du vil få din anciennitet – dvs. den tid, du har været medlem af en a-kasse – med over i et medlemskab af Akademikernes A-kasse. På den måde undgår du karensperiode og kan hurtigere få ret til dagpenge.

Når du melder dig ind, skal du tage stilling til, med hvilke rettigheder du vil være medlem:

Hvis du søger om overflytning med dine nuværende rettigheder, skal du søge om optagelse senest 4 uger efter, at du har afsluttet din uddannelse.

Du får samme ret til dagpenge hos Akademikernes A-kasse, som du har erhvervet i din nuværende a-kasse. Du opnår således ikke ret til dagpenge på baggrund af din status som nyuddannet. Du vil derfor kun kunne få dagpenge hos os, hvis du har ret til dagpenge i din nuværende a-kasse.

Er du i tvivl om, hvilken type overflytning der er bedst for dig, kan du kontakte din nuværende a-kasse.

Betaling for medlemskabet

Når du har meldt dig ind i Akademikernes A-kasse vil du få et brev med posten med et girokort fra os ca. 14 dage før betalingsfristen. Vi anbefaler dig at tilmelde dig Betalingsservice, men det kan du først gøre, når du har betalt girokortet i det første opkrævningsbrev fra os. Herefter betaler du forud for et kvartal ad gangen.