Du vil være medlem

Som medlem hos os får du gode råd og vejledning i din indsats for at lande dit første job. Og så er vi billigst og dækker hele Danmark.

Nyuddannede medlemmer af Akademikernes A-kasse er sikret en god start på jobsøgningen. Vi kender dig, din situation og din faglighed, og vi arbejder på at give dig de bedste muligheder for at få gang i karrieren. Hvis du er ledig, kan vores konsulenter hjælpe dig med at forstå dagpengereglerne, så du kan føle dig økonomisk tryg, indtil du sidder godt placeret i dit første job.

Medlemsfordele som nyuddannet

Vi har høj medlemstilfredshed og ved alt om dagpenge. Vi udbetaler præcist og til tiden, og vores medlemmer kan være trygge, hvis de bliver ramt af ledighed. 

Du får en lang række fordele som medlem bl.a.:

 • Vi er Danmarks billigste a-kasse for akademikere
  Det koster 440 kr. pr. måned at være medlem af Akademikernes A-kasse. Det gør os til landets billigste a-kasse for akademikere. Kontingentet skal betales hver 3. måned.

 • Som nyuddannet kommer du hurtigt i job
  Det er vores spidskompetence at sørge for, at du kommer i job. Vi har den laveste ledighed for nyuddannede blandt alle akademiske a-kasser. Generelt er over halvdelen af vores medlemmer, der bliver ledige, i arbejde igen inden 3 måneder.

 • Økonomisk sikkerhedsnet og jobskaber
  Vi er både økonomisk sikkerhedsnet og jobskaber for akademikere. Vi arbejder for at synliggøre din værdi som akademiker på arbejdsmarkedet og bringer medlemmer og virksomheder sammen med fokus på at match de rette kompetencer med de rigtige job. 

 • Du får rådgivning af eksperter, der kender dit arbejdsmarked
  Du kan altid trække på vores dygtige konsulenter. De sidder klar til at vejlede dig, og de har indgående viden om netop dit arbejdsmarked.

  Se alle medlemsfordelene her.


Hvis du er medlem af en anden a-kasse og gerne vil skifte over til Akademikernes A-kasse, er det rigtig nemt. Se mere nederst på siden. 

Betingelser for medlemskab

For at kunne blive medlem i en a-kasse som nyuddannet skal:

 • du have bopæl i Danmark senest dagen inden du starter din uddannelse i Danmark
 • uddannelsen varer minimum 18 måneder eller er programlagt til 3 semestre
 • du være bosat i Danmark på tidspunktet du færdiggør din uddannelse eller senest 2 uger efter du har færdiggjort din uddannelse  

Husk den vigtige 14-dagesfrist efter sidste eksamen

Når du har fået din sidste karakter, har du 14 dage til at melde dig ind i Akademikernes A-kasse eller skifte status til nyuddannet, hvis du har været studiemedlem. Gør du ikke det, kan du risikere ikke at kunne få  dagpenge, når du er færdiguddannet.

Læs mere om 14-dagesfristen.

Du er nyuddannet, når du har fået din sidste karakter

Du har afsluttet din uddannelse, når du har fået din sidste karakter. Det gælder både når du har:

 • været til din sidste mundtlige eksamen, eller
 • modtaget karakteren for den afsluttende skriftlige opgave.

Din dagpengesats som nyuddannet

Som nyuddannet vil du få den dagpengesats, der gælder for dimittender (nyuddannede).  Satsen afhænger af om du er forælder eller ej. 

Vi udbetaler pengene i slutningen af måneden. Dagpenge er altså bagudbetalt, i modsætning til SU, som du har været vant til at få forud.

Arbejde kan give dig en højere dagpengesats

Du får dagpenge med satsen for nyuddannede, indtil du har optjent ret til at få beregnet en højere dagpengesats. Det har du, når du har

 • haft ret til dagpenge i 6 måneder (du behøver ikke have været ledig, blot dagpengeberettiget)
 • har fået indberettet 3 måneders indkomst til SKAT efter din afslutningen af din uddannelse. Arbejdet skal ligge efter du er blevet  færdig på dit studie 
 • har afsluttet et arbejdsforhold.

Den løn, du har fået for dit arbejde, vil danne grundlaget for den nye beregning af dine dagpenge.

Se alle satser.

Det er nemt at skifte til Akademikernes A-kasse

Hvis du gerne vil skifte fra en anden a-kasse til Akademikernes A-kasse, skal du blot melde dig ind hos os.

Du vil få din anciennitet – dvs. den tid, du har været medlem af en a-kasse – med over i et medlemskab af Akademikernes A-kasse. På den måde undgår du karensperiode og kan hurtigere få ret til dagpenge.

Når du melder dig ind, skal du tage stilling til, med hvilke rettigheder du vil være medlem:

Hvis du søger om overflytning med dine nuværende rettigheder, skal du søge om optagelse senest 4 uger efter, at du har afsluttet din uddannelse.

Du får samme ret til dagpenge hos Akademikernes A-kasse, som du har erhvervet i din nuværende a-kasse. Du opnår således ikke ret til dagpenge på baggrund af din status som nyuddannet. Du vil derfor kun kunne få dagpenge hos os, hvis du har ret til dagpenge i din nuværende a-kasse.

Er du i tvivl om, hvilken type overflytning der er bedst for dig, kan du kontakte din nuværende a-kasse.